Vyučující
|
-
Tesařová Jaroslava, Mgr. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
Základní pojmy ve sféře obchodního jednání - výstava zboží, celní odbavování, jednání o formách a podmínkách smlouvy - ceny, balení, značení, záruky, inspekce, testování a rozbory vzorků, uvedení do provozu, přejímka zboží, jednání o přepravě a pojištění, stížnosti a arbitráže; prodej prostřednictvím obchodních zástupců, založení společného podniku.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Skupinová výuka, Samostatná práce studentů, Samostudium studentů, Seminář
- Kontaktní výuka
- 26 hodin za semestr
- Příprava na souhrnný test [6-30]
- 11 hodin za semestr
- Příprava na zkoušku [10-60]
- 30 hodin za semestr
- Příprava prezentace (referátu v cizím jazyce) [10-15]
- 11 hodin za semestr
|
Předpoklady |
---|
Odborné znalosti |
---|
kurz předpokládá znalosti německého jazyka na úrovni B2 Společného evropského referečního rámce |
Výsledky učení |
---|
student bude schopen uplatnit komparativní hledisko při hodnocení situace na německém a českém trhu. Dokáže připravit obsáhlejší cizojazyčnou prezentaci v dílčích segmentech obchodního jednání. Obeznámí se s tradicemi českého i německého lázeňství. Na konverzační úrovni si osvojí vyšší úrovně řečových i odborných kompetencí |
Vyučovací metody |
---|
Seminární výuka (diskusní metody), |
Skupinová výuka, |
Samostudium, |
Samostatná práce studentů, |
Hodnotící metody |
---|
Ústní zkouška, |
Test, |
Seminární práce, |
Individuální prezentace, |
Doporučená literatura
|
-
DE LA MOTTE, Günter. All inclusive - Fachwissen Tourismus. Wirtschaften und kundenorientiert beraten. Haan Gruiten: Verlag Europa-Lehrmittel, 2011. ISBN 978-3-8085-6066-2.
-
FUCHS, Wolfgang; MUNDT; Jörn W.; ZOLLONDZ; Hans-Dieter. Lexikon Tourismus: Destinationen, Gastronomie, Hotellerie, Reisemittler, Reiseveranstalter, Verkehrstäger. München: Oldenbourg Verlag, 2008. ISBN 978-3-486-25069-5.
|