Předmět: Závěrečný projekt certifikátu "Technologie svařování"

« Zpět
Název předmětu Závěrečný projekt certifikátu "Technologie svařování"
Kód předmětu KMM/ZPS
Organizační forma výuky Cvičení
Úroveň předmětu Magisterský
Rok studia nespecifikován
Semestr Letní
Počet ECTS kreditů 2
Vyučovací jazyk Čeština
Statut předmětu nespecifikováno
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Toman Jan, doc. Ing. Ph.D.
Obsah předmětu
Písemné zpracování zadaného konkrétního konstrukčně technologického problému z oblasti svařování, navařování a pájení.

Studijní aktivity a metody výuky
Samostatná práce studentů, Přednáška
  • Vypracování kvalifikační práce [52-468] - 55 hodin za semestr
  • Kontaktní výuka - 20 hodin za semestr
Předpoklady
Odborné znalosti
Základní znalosti z oblasti teorie svařování, navařování a pájení.
Odborné dovednosti
Student zvládá jednotlivé technologie obloukového zpracování, orientuje se v ostatních svařovacích metodách, má přehled o základních normách vztahujících se ke svařování, umí připravit svařovací postupy. Rozumí metalurgii tavného spoje, umí stanovit svařitelnost materiálů, chápe změny ve struktuře a vlastnostech svařovaného materiálu.
Obecné způsobilosti
mgr. studium: samostatně získávají další odborné znalosti, dovednosti a způsobilosti na základě především praktické zkušenosti a jejího vyhodnocení, ale také samostatným studiem teoretických poznatků oboru.,
mgr. studium: dle rámcového zadání a přidělených zdrojů koordinují činnost týmu, nesou odpovědnost za jeho výsledky,
mgr. studium: srozumitelně a přesvědčivě sdělují odborníkům i laikům informace o povaze odborných problémů a vlastním názoru na jejich řešení,
Výsledky učení
Odborné znalosti
Student dokáže vypracovat správný konstrukční návrh svařované konstrukce včetně detailního výrobního technologického postupu při použití moderních technologií svařování včetně vhodných svařovacích strojů a přípravků pro svařování. Je schopen zadaný problém vyhodnotit technicko-ekonomicky.
Odborné dovednosti
Student je schopen samostatně řešit zadaný praktický problém z oblasti svařování.
Obecné způsobilosti
mgr. studium: srozumitelně a přesvědčivě sdělují odborníkům i širší veřejnosti vlastní odborné názory,
Vyučovací metody
Odborné znalosti
Přednáška založená na výkladu,
Samostudium,
Samostatná práce studentů,
Odborné dovednosti
Individuální konzultace,
Samostudium,
Samostatná práce studentů,
Obecné způsobilosti
Samostatná práce studentů,
Hodnotící metody
Odborné znalosti
Ústní zkouška,
Individuální prezentace,
Výstupní projekt,
Odborné dovednosti
Kvalifikační práce,
Obecné způsobilosti
Obhajoba kvalifikační práce,
Doporučená literatura
  • Doporučí přednášející dle tématu práce..


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr