Vyučující
|
-
Tichý Tomáš, Mgr.
-
Líblová Catherine, Mgr.
-
Lingvista4 Barbora, Mgr.
|
Obsah předmětu
|
1. týden Úvodní informace o kurzu Úvod do cestovního ruchu 2. týden Pozice delegáta/místního zástupce v cestovním ruchu 3. týden Pozice průvodce v cestovním ruchu 4. týden Specializovaný cestovní ruch Pravidla a struktura efektivní prezentace 5. týden Venkovský cestovní ruch 6. týden Gastronomický cestovní ruch 7. týden Business travel 8. týden Hotelový management 9. týden Events management 10. týden Dlouhodobě udržitelný cestovní ruch 11. týden Sociální cestovní ruch 12. týden Současná situace a vývoj v cestovním ruchu 13. týden Závěrečné hodnocení
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
E-learning, Výuka podporovaná multimédii, Prezentace práce studentů, Demonstrace dovedností, Samostatná práce studentů, Cvičení
- Kontaktní výuka
- 26 hodin za semestr
- Příprava prezentace (referátu v cizím jazyce) [10-15]
- 16 hodin za semestr
- Projekt týmový [20-60 / počet studentů]
- 10 hodin za semestr
|
Předpoklady |
---|
Odborné znalosti |
---|
- využívat jazykové kompetence na úrovni předmětu SMA/AC8B nebo na úrovni B2 dle Společného referenčního rámce pro jazyky, a to především: |
- rozlišit gramatické struktury používané při základní formální i neformální společenské konverzaci a jejím porozumění |
- rozlišit slovní zásobu a frazeologii používanou při základní formální i neformální společenské konverzaci a jejím porozumění |
Odborné dovednosti |
---|
- shrnout a analyzovat informace získané četbou článků nebo zpráv týkajících se obecných témat |
- shrnout a analyzovat informace získané poslechem týkajícím se obecných témat |
- komunikovat a vést plynulý rozhovor na obecná témata |
- vyjadřovat se k široké škále otázek, která se vztahují k obecným tématům |
- napsat srozumitelné texty na širokou škálu obecných témat |
Obecné způsobilosti |
---|
bc. studium: používá s porozuměním odborný jazyk a symbolická a grafická vyjádření informací různého typu, |
mgr. studium: srozumitelně a přesvědčivě sdělují odborníkům i laikům informace o povaze odborných problémů a vlastním názoru na jejich řešení, |
Výsledky učení |
---|
Odborné znalosti |
---|
- rozlišit jednotlivé typy delegátů/místních zástupců v cestovním ruchu |
- rozlišit pojmy průvodce v cestovním ruchu (Tour guide a Tour manager) |
- rozlišit různé druhy specializovaného cestovního ruchu |
- rozlišit různé zdroje venkovského cestovního ruchu |
- rozlišit základní termíny používané v Business travel |
- rozlišit jednotlivé pracovní příležitosti v oblasti Events management |
- rozlišit slovní zásobu týkající se udržitelného a sociálního cestovního ruchu |
Odborné dovednosti |
---|
- připravit a prezentovat uvítací řeč delegáta/místního zástupce v cestovním ruchu |
- připravit a prezentovat komentář průvodce v cestovním ruchu k určité destinaci |
- vysvětlit zásady efektivní prezentace a prezentovat na zadané téma z oblasti cestovního ruchu |
- připravit a prezentovat program úzce specializovaného zájezdu |
- vysvětlit pojem a jednotlivé složky venkovského cestovního ruchu |
- vysvětlit základní principy efektivního řízení hotelu |
- připravit a prezentovat informace o gastronomii typickou pro určitou zemi/region |
- vysvětlit základní principy dlouhodobě udržitelného cestovního ruchu |
- navrhnout dlouhodobě udržitelná řešení pro vybraný hotel/cestovní kancelář |
- shrnout a analyzovat informace získané poslechem textu z oblasti cestovního ruchu |
- shrnout a analyzovat informace získané zhlédnutím videa z oblasti cestovního ruchu |
- shrnout a analyzovat informace získané přečtením textu z oblasti cestovního ruchu |
Obecné způsobilosti |
---|
bc. studium: používají své odborné znalosti, odborné dovednosti a obecné způsobilosti alespoň v jednom cizím jazyce, |
mgr. studium: používají své odborné znalosti, odborné dovednosti a obecné způsobilosti alespoň v jednom cizím jazyce, |
Vyučovací metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Cvičení (praktické činnosti), |
Výuka podporovaná multimédii, |
Samostatná práce studentů, |
Analyticko-kritická práce s textem, |
Přednáška založená na výkladu, |
Odborné dovednosti |
---|
Cvičení (praktické činnosti), |
Skupinová výuka, |
Diskuse, |
Samostatná práce studentů, |
Obecné způsobilosti |
---|
Cvičení (praktické činnosti), |
Výuka podporovaná multimédii, |
Samostatná práce studentů, |
Analyticko-kritická práce s textem, |
Skupinová výuka, |
Diskuse, |
Hodnotící metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Průběžné hodnocení, |
Odborné dovednosti |
---|
Demonstrace dovedností (praktická činnost), |
Průběžné hodnocení, |
Skupinová prezentace, |
Individuální prezentace, |
Obecné způsobilosti |
---|
Demonstrace dovedností (praktická činnost), |
Průběžné hodnocení, |
Skupinová prezentace, |
Individuální prezentace, |
Doporučená literatura
|
-
Smith, John D.; Warburton, Fiona. Travel and tourism. 1st pub. Cambridge : Cambridge University Press, 2012. ISBN 978-0-521-14922-8.
-
STOTT, T.; POHL, A. Highly Recommended 2 (English for the hotel and catering industry). Oxford: Oxfordu University Press, 2010. ISBN 978-0-19-457750-2.
-
STRUTT, P. English for International Tourism upper intermediate (new edition). Pearson, 2013. ISBN 9781447923916.
-
WALKER, R.; HARDING, K. Tourism 2. Oxford: Oxfordu University Press, 2007. ISBN 978-0-19-4551038.
-
WALKER, R.; HARDING, K. Tourism 3. Oxford: Oxfordu University Press, 2009. ISBN 978-0-19-4551069.
|