Předmět: Francouzština pro cestovní ruch

« Zpět
Název předmětu Francouzština pro cestovní ruch
Kód předmětu UJP/FHT
Organizační forma výuky Cvičení
Úroveň předmětu nespecifikována
Rok studia nespecifikován
Semestr Zimní a letní
Počet ECTS kreditů 2
Vyučovací jazyk Francouzština
Statut předmětu nespecifikováno
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Dovhunová Martina, Mgr.
Obsah předmětu
- Výběr oblasti pro umístění hotelu - Výstavba hotelu - Vnější architektura, vnitřní zařízení - Identita hotelu - Reklama, průvodce, cestovní kanceláře - Zákazníci a personál - Život hotelu (jak informovat, poradit) - Poskytnutí pomoci, prodej, platby - Písemný projev (vzkazy, korespondence) - Přijetí významného hosta - Organizace akcí - Řešení vnějších vztahů - Změna majitele

Studijní aktivity a metody výuky
Kooperativní výuka, Projektová výuka, Demonstrace dovedností, Samostatná práce studentů, Cvičení
  • Projekt týmový [20-60 / počet studentů] - 17 hodin za semestr
  • Kontaktní výuka - 26 hodin za semestr
  • Příprava prezentace (referátu v cizím jazyce) [10-15] - 10 hodin za semestr
Předpoklady
Odborné znalosti
Znalosti na úrovni předmětu UJP/FC8E nebo velmi dobrá znalost francouzského jazyka - dle SERR úroveň B2.
Odborné dovednosti
Dovednosti na úrovni předmětu UJP/FC8E nebo velmi dobrá znalost francouzského jazyka - dle SERR úroveň B2
Obecné způsobilosti
bc. studium: používá s porozuměním odborný jazyk a symbolická a grafická vyjádření informací různého typu,
mgr. studium: srozumitelně a přesvědčivě sdělují odborníkům i laikům informace o povaze odborných problémů a vlastním názoru na jejich řešení,
Výsledky učení
Odborné znalosti
- popsat vnější i vnitřní architekturu hotelu a jeho vnitřní vybavení,
- vyjmenovat a popsat náležitosti ústní i písemné komunikace vztahující se k provozu hotelu (komunikace s personálem, s hosty).
Odborné dovednosti
- jazykově správně reagovat v reálných situacích v oblasti cestovního ruchu,
- přiměřeně správně používat gramatické struktury a specifickou slovní zásobu,
- porozumět autentickým turistickým a hotelovým dokumentům.
Obecné způsobilosti
bc. studium: používají své odborné znalosti, odborné dovednosti a obecné způsobilosti alespoň v jednom cizím jazyce,
mgr. studium: používají své odborné znalosti, odborné dovednosti a obecné způsobilosti alespoň v jednom cizím jazyce,
Vyučovací metody
Odborné znalosti
Cvičení (praktické činnosti),
Demonstrace dovedností,
Projektová výuka,
Kooperativní výuka,
Samostatná práce studentů,
Odborné dovednosti
Cvičení (praktické činnosti),
Samostatná práce studentů,
Diskuse,
Skupinová výuka,
Kooperativní výuka,
Obecné způsobilosti
Cvičení (praktické činnosti),
Samostatná práce studentů,
Diskuse,
Projektová výuka,
Kooperativní výuka,
Hodnotící metody
Odborné znalosti
Seminární práce,
Průběžné hodnocení,
Výstupní projekt,
Skupinová prezentace,
Odborné dovednosti
Demonstrace dovedností (praktická činnost),
Průběžné hodnocení,
Výstupní projekt,
Seminární práce,
Skupinová prezentace,
Obecné způsobilosti
Demonstrace dovedností (praktická činnost),
Průběžné hodnocení,
Výstupní projekt,
Seminární práce,
Skupinová prezentace,
Doporučená literatura
  • Calmy, Anne-Marie. Le français du tourisme. Paris : Hachette Livre, 2004. ISBN 201155226-5.
  • CORBEAU, DUBOIS, PENFORNIS, SEMICHON. Hôtellerie-restauration.com. Cle International, Paris, 2006.
  • CORBEAU, DUBOIS, PENFORNIS. Tourisme.com. Cle International, Paris, 2004.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr